Kipinä-vahvuus- ja tunnekuvakortit

KIPINÄ-tunnekuvakortit

Kipinä-vahvuus- ja tunnekuvakortit

  • 55 tunnekuvakorttia ja 55 vahvuuskorttia
  • Korttien toisella puolella on tunnekuva ja toisella puolella on yksi vahvuus kolmella eri kielellä: suomi, englanti, ruotsi ja ranska
  • Korttien koko on 14 cm x 14 cm
  • Pinnoitteena on mattasamettilaminointi, joka tuntuu käteen samettiselta
  • Pinnoite on erittäin kestävä ja sitä voi puhdistaa kostealla liinalla

SPARKS strengths cards and SPARKS emotional description cardsare professional guidance tools for individual, group and peer counselling. The 55 cards are in English, Swedish, French and Finnish and they are suitable for the counselling of young people and adults. The themes include self-knowledge, life management, career planning and grouping.

SPARKS strengths cards make it easier to identify strengths as well as features worth developing.

SPARKS emotional description cards help to explain thoughts, feelings, life situations, strengths, dreams and plans

KIPINÄ-vahvuuskortit

Pienryhmäohjauksessa ja luokkamuotoisessa ohjauksessa laitan KIPINÄ-kortit esille lattialle huovan päälle, josta ne on helpompi nähdä. Yksilöohjauksessa ohjattava valitsee tunnekuvakortit korttipinosta. KIPINÄ-vahvuus- ja tunnekuvakortit sopivat sekä nuorten että aikuisten ohjaukseen.

Käytän KIPINÄ-tunnekuvakortteja hyvin erilaisissa ohjausteemoissa. Esimerkiksi valitse: tulevaisuuskuvat, elämän turvakuvat, elämäntilannekuvat, tämän hetken ajatukset -kuvat, työelämäkuvat, jatko-opintokuvat, kesätyökokemuskuvat jne. Kuvia voi käyttää varsin vapaasti eri teemoihin. Monesti pyydän ohjattavaa katsomaan myös, mitä kuvien toisella puolella lukee ja kysyn, miten kyseinen vahvuus näkyy hänessä tai hänen elämässään.

Vahvuussanat ovat nyt kolmella kielellä: suomi, englanti ja ruotsi

Vahvuussanat

 

KIPINÄ-vahvuuskortti 1

Opiskelija oli varannut ohjausajan, jonka aiheena oli halu siirtyä lukion ensimmäisessä jakossa ammatilliseen oppilaitokseen. Aloitin ohjauksen Kipinä-vahvuus- ja tunnekuvakorteilla. Annoin ohjattavalle kortit ja pyysin valitsemaan kuvista sellaiset asiat, mitä hän haluaa elämässään olevan 10 vuoden päästä. Opiskelija valitsi ensin neljä korttia. Pyysin kertomaan, mitä hän korteilla tarkoittaa. Korteista tuli esille perhe, harrastukset ja vapaa-aika sekä luonteenpiirteitä. Kysyin, että missä on sinun työkorttisi. Ohjattava valitsi kaksi uutta korttia. Hän kertoi, että häntä kiinnostaa moottorit ja sähköala. Sähköala kuitenkin eniten. Ohjattava otti Snapchattiin kuvan valitsemistaan kuvakorteista.

Pyysin tämän jälkeen ohjattavaa kääntämään kortit toisinpäin. Toisella puolella oli sanat: ihmissuhteet, stressinhallinta, kekseliäisyys, ystävällisyys, itsenäisyys ja tehokkuus. Pyysin kertomaan, miten nämä vahvuudet näkyvät ohjattavassa. Tämän jälkeen keskustelimme siitä, miten juuri nämä vahvuudet ovat tärkeitä sähköalan työtehtävissä. Ohjattava halusi täyttää hakulomakkeen sähköalalle. Soitimme myös sähköalan opinto-ohjaajalle ja tiedustelimme mahdollisista vapaista paikoista. Opinto-ohjaaja lupasi ottaa ohjattavaan yhteyttä ja sopia tapaamisen. Ohjattavani pääsi opiskelemaan alaa, johon tunsi KIPINÄÄ.

IMG_7956

YHR-ryhmä + kuvakortit

Kipinä-kortit koulutuksessa

Myynnissä Kipinä-kaupassa minnakattelus.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s